Българите преоткриха родното море и  напълните южните плажове. В Слънчев

...
Българите преоткриха родното море и  напълните южните плажове. В Слънчев
Коментари Харесай

1,5 млн. българи напълниха родното море

Българите преоткриха родното море и  напълните южните плажове. В Слънчев бряг и Несебър хотелите за 100% цялостни, на плажа няма и педя празно място.

Близо 1,5 милиона са българите, предпочели да почиват в страната ни. При чужденците на някои пазари отчитаме доста високи растежи – Чехия към 300%, Полша и Румъния по 200%, Украйна, заяви министърът на туризма Стела Балтова.

Към момента растежът на туристите през юли по Южното Черноморие е 125 на 100 по отношение на пандемичната 2020 година

Най-вероятно и август ще е сполучлив за българския туризъм, в случай че успеем да запазим епидемиологичната обстановка, предвижда Стела Балтова, като подчертава върху отговорността за спазването на ограниченията.Тазгодишната обстановка с туризма у нас може да се окаже добър опит, с цел да може идната година българите още веднъж да изберат страната като място за отмора, счита министърът на туризма.

„ Ако продължим да работим в обстановка на зараза, имаме към този момент и действен проект по какъв начин ще се развива обстановката, в това число с туристическия бизнес, когато се трансформира епидемиологичната конюнктура. Здравните ограничения би трябвало да бъдат обвързани изрично със социално-икономически ограничения “, съобщи още Стела Балтова.

Вече са обособени карантинни хотели – един за северната и един за южната част на Черноморието, уточни тя.

Само на едно място има подложен етикет „ 100% имунизиран личен състав “, през идната седмица ще бъдат сложени още 2 такива стикера – в един хотел и за една туроператорска компания.

Балтова е на мнение, че би трябвало да има насърчителни ограничения за имунизиране от вида на ваучери или банкови карти, само че те би трябвало да бъдат финансово обезпечени.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР